Verzekering aanhangwagen

Iedereen heeft een autoverzekering, maar hoe zit dat met een aanhangwagen? Is die gelijk meeverzekerd? Of moet je daar een aparte verzekering voor afsluiten?  En is het wel nodig om je aanhangwagen te verzekeren?

Aanhangwagen enkel WA verzekerd als deze aangekoppeld is

Een aanhangwagen die aangekoppeld is aan de auto valt onder de autoverzekering. Echter heb je alleen WA dekking, wat betekent dat de veroorzaakte schade aan derden wordt verzekerd. Schade aan de eigen aanhangwagen is niet verzekerd door de autoverzekering. Staat de aanhangwagen stil en is deze niet aangekoppeld aan de wagen? Dan geldt de autoverzekering niet. In het geval van brand of diefstal ben je dus niet verzekerd.

Een aanhangwagen is altijd WA verzekerd als deze is aangekoppeld aan de auto.

Aanhangwagen verzekering biedt veel meer dekking

In de bovenstaande gevallen zien we dat de aanhangwagen enkel WA verzekerd is onder de autoverzekering als deze aan de auto is gekoppeld. Wil je ook verzekerd zijn voor de schade aan jouw eigen aanhangwagen? Of staat de aanhangwagen thuis op de oprit? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om je eens te verdiepen in een aanhangwagen verzekering.

Verzekerd tegen schade, diefstal en brand

Let altijd goed op de dekking van de verzekering voor de aanhangwagen en naar de dagwaarde. Voor nieuwe modellen is het zeker de moeite waard om een verzekering af te sluiten. Voor oude modellen met een lage dagwaarde is het misschien verstandig om geen aanhangwagenverzekering af te sluiten. In dit laatste gval zul je veel meer premie betalen dan dat je krijgt van de verzekering als je er aanspraak op wilt maken. Wil je echter jouw eigen schade verzekerd hebben, en verzekerd zijn voor diefstal, brand of een ander natuurverschijnsel met een nieuwe aanhangwagen? Kijk dan eens rond in de wereld van aanhangwagen verzekeringen en start met vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *