Reisverzekering

Heb je ook dit jaar weer een mooie reis geboekt? Dan krijg je er vroeg of laat altijd mee te maken: de reisverzekering. Heb je die eigenlijk wel nodig? En welke moet je dan nemen? Kies je voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering?

Heb je een reisverzekering nodig?

Ja. Het is altijd verstandig om voor onvoorziene omstandigheden verzekerd te zijn. Wat doe je met een ongeplande vroege terugreis? Wat te doen bij ziekte, een ongeval of erger? De kans is natuurlijk klein, maar er kan altijd iets gebeuren waardoor jouw reisschema in het water dreigt te vallen. Dit kan altijd onvoorziene kosten met zich mee brengen, die op kunnen lopen tot wel duizenden euro’s. De enige verzekering die deze onvoorziene kosten dekt is de reisverzekering.

Neem altijd een reisverzekering om verzekerd te zijn tegen onvoorziene kosten.

Welke dekking moet ik nemen?

De standaard dekking bij een reisverzekering dekt buitengewone kosten, bijvoorbeeld die van de hulpverlening bij de alarmcentrale in het geval van een ongeluk. Je kunt echter veel meer modules inschakelen om de dekking te verhogen. Hiermee verhoog je uiteraard ook de kosten. Denk bijvoorbeeld aan extra medische zorg, gestolen bagage, autopech, vervangend vervoer of rechtsbijstand. Dit is een afweging die je zelf zult moeten maken. Bij een wintersportvakantie is het logisch om voor ongevallen en extra medische kosten verzekerd te zijn. Kijk dus goed naar het doel van de vakantie en pas de modules en de dekking hier op aan.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een enkele reis. Een doorlopende reisverzekering zorgt ervoor dat je het hele jaar door verzekerd bent. De prijzen zijn echter niet heel verschillend. Een kortlopende reisverzekering voor een gezin voor 3 weken is vrijwel net zo duur als een doorlopende reisverzekering voor het hele jaar. Een kortlopende reisverzekering is daarom alleen aan te raden bij een enkele korte vakantie per jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *