Over ons

Independent Duinrand heeft jarenlang bekend gestaan als dé onafhankelijke vergelijkingswebsite omtrent diverse soorten verzekeringen. Het bedrijf was onderdeel van Inpendent Insurances, wat opgericht was in 2014. Vanuit de vestiging in Rijswijk werkte het team aan een digitaal platform waar gebruikers al hun verzekeringsadministratie in één geheel bij elkaar hadden. Dit betekende dat administratiemappen thuis tot het verleden gingen behoren. Dit zou een heleboel administratieve rompslomp verminderen.

Verzekeringen vergelijken en afsluiten

Independent Duinrand was echter meer dan alleen een beveiligde omgeving voor je administratie met betrekking tot verzekeringen. Het was namelijk ook een onafhankelijke vergelijkingswebsite. Van zorgverzekering tot inboedelverzekering en van reisverzekering tot de autoverzekering. Op deze website kon je alle verzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kreeg je niet alleen de beste dekking, maar betaalde je ook de laagste prijs. Dit kon op jaarbasis zomaar honderden euro’s schelen. Jij koos de beste verzekering en Independent Duinrand regelde de rest. Zo had jij er helemaal geen omkijken meer naar. Wilde je nog iets checken? Je hoefde geen administratiemappen meer door te spitten totdat je het juiste formulier gevonden had. Op de beveiligde omgeving van deze website vond je in een paar muisklikken direct alle informatie die je nodig had. Independent Duinrand bleek een revolutie in het verzekeringstijdperk. Een 100% eerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk advies bleek echter niet door iedereen gewaardeerd te worden. Het was namelijk erg voordelig voor de klant, maar vanuit de markt kreeg Independent Duinrand steeds meer te maken met onwelwillige verzekeraars.

 Bij Independent Duinrand vond je snel de goedkoopste oldtimer autoverzekering.

Het einde van Independent Duinrand

Doordat Independent Insurances, in tegenstelling tot de grote en bekende vergelijkingswebsites, echt onafhankelijk was bleek in 2016. De markt wilde niet veranderen. Het bedrijf kreeg tegenslagen te verwerken en verzekeraars wilden niet langer samenwerken. Dit bleek in de zomer van 2016 het einde van Independent Insurances. De mensen achter het bedrijf blijven werkzaam in de verzekeringsbranche en werken ondertussen aan nieuwe projecten.