Is jouw gezicht goed verzekerd?

Het antwoord op de vraag is relevant als je last hebt van problemen met je gezichtshuid. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van overmatige acne of haargroei. Blijf hier niet mee rondlopen maar ga ermee naar de huisarts. De huisarts kan je namelijk adviseren en waar nodig doorverwijzen naar een specialist. Dat kan een dermatoloog of huidtherapeut zijn.

De dermatoloog en de huidtherapeut

De dermatoloog kijkt naar de aandoening van de patient, dit kan zijn aan de huid, de nagels of het haar. Je kan dan denken als aandoeningen zoals moedervlekken, eczeem en spataderen. Wanneer het nodig is verwijst de dermatoloog de patient nog door naar de huidtherapeut. Dit gebeurt wanneer de dermatoloog zelf een behandelijk niet kan uitvoeren, dit is het geval bijvoorbeeld bij overmatige haargroei.

Vergoeding

Wanneer je naar de huisarts gaat omdat je gezichtsproblemen hebt, dan krijg je dit natuurlijk vergoed vanuit de basisverzekering. Maar wanneer de huisarts jou niet verder kan helpen, zal hij je doorverwijzen naar de dermatoloog. Wanneer dit een behandeling betreft in een ziekenhuis, dan krijg je de kosten hiervoor vergoed vanuit de basisverzekering. Let er op dat je dan wel een verwijsbrief moet kunnen overleggen. \

Aanvullende verzekeringen

 

Wanneer je wordt doorverwezen door de huisarts naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist voor een huidbehandeling, dan krijg je deze niet vanuit de basisverzekering vergoed. Om toch een vergoeding te krijgen, heb je een aanvullende verzekering nodig. Vaak gaat dit dan alleen om behandelingen in het gezicht. Het is per verzekeraar afhankelijk op welke manier je de vergoeding kan verdelen over de behandelingen. Neem contact op met je eigen verzekeraar om te vragen hoe dit voor jou is geregeld.

Veel huidproblemen zijn niet te voorkomen en zijn bijvoorbeeld erfelijk of je bent er gevoelig voor. Maar een huidaandoening zoals huidkanker kan wel deels voorkomen of vertraagd worden. Bijvoorbeeld door het gebruiken van een dagcrème met SPF. Hiermee is jouw gezicht beschermd tegen schadelijke UV-straling. Kijk hier voor de beste dagcrème top 7 2017, zodat je niet langer zelf op zoek hoeft te gaan naar de beste dagcrème.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *