Beste koffie Nederland

Nederland is een koffieland. Ookal groeien er in Nederland geen koffiebonen, Nederlanders zijn echte koffieleuten. Het schijnt dat we meer koffie drinken dan waar ook ter wereld, gemiddeld 2,4 koppen koffie per dag. Het zou kunnen komen door ons klimaat, een lekker bakkie troost om op te warmen. En doordat koffie hier goed verkrijgbaar is, gratis op het werk en bij de espressobars op de hoek van elke straat. Daarbij komt dat de kwaliteit verbeterd is door het verschijnen van de barista’s in de cafés.

In de loop van de jaren is de keuze aan soorten koffie enorm toegenomen. Waar je vroeger alleen filterkoffie geschonken kreeg, zijn er nu ook andere koffiezetapparaten met hun eigen methodiek. In een café is het soms lastig kiezen door het grote aanbod. Gebruikt men hier de beste Senseo of de beste Nespresso? Wil ik een espresso, latte macchiato, cappuccino of een ijskoffie? Of nog een andere variant die te maken heeft met het soort boon, of met de hoeveelheid melk en is die dan opgeklopt of niet?

Beste Senseo, beste Nespresso

Thuis willen we ook een lekker kopje koffie kunnen zetten. Er zijn vele koffiezetapparaten en om het je gemakkelijk te maken worden er hier twee besproken. De beste Senseo, deze gebruikt pads en de beste Nespresso, waar cups in gedaan moet worden.

Onafhankelijke ervaringsdeskundigen gaven een uitgebreide review over de beste Senseo op Kieskeurig.nl. Zij keken naar smaak, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en duurzaamheid. Met drie keer een uitstekend en twee keer een goed als score is de beste Senseo volgens de 56 beoordelaars de Philips Quadrante HD7865. De beste Nespresso is volgens de 121 beoordelaars die er op Coolblue.nl een review over hebben gegeven de Magimix Nespresso M500 Expert&Milk. De koffie wordt lekker en goed warm bevonden, het design van het apparaat is mooi en het is makkelijk te reinigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *